VOLVO V70 VELGEN 19 INCH CENTER

volvo v70 velgen 19 inch center

volvo v70 velgen 19 inch center

Blog Article

Bent u op zoek naar nieuwe velgen voor uw auto, dan kan u simpelweg niet om Wheelpoint B.V. heen. Alleen al ons assortiment zorgt ervoor dat mensen uren genieten op onze site of langs komen bij onze winkel. Ook is men positief verrast zodra men onze scherpe prijzen hoort.Wij maken het voor u eenvoudig door zo flexibel mogelijk te zijn. Met onze riante openingstijden doordeweeks, tijdens koopavonden en zelfs een dag in het weekend willen wij ervoor zorgen dat u bij ons binnen kunt komen of ons kan bereiken wanneer het u uitkomt. Wilt u op enig moment rond kunnen speuren in ons totale assortiment? Bezoek dat onze online site met het complete aanbod. Daar vindt u tevens diverse voorbeelden van velgen die wij op allerlei merken auto's geplaatst hebben.


Wilt u zelf de kwaliteit eens van Wheelpoint.nl ervaren? Dat kan natuurlijk! Neem contact met ons op met de vraag waar u mee zit en onze medewerkers staan u te woord. U zult merken dat ieder van onze werknemers weet waar hij het over heeft en u van deskundig advies kan voorzien. Stuurt u een e-mail of een bericht per whatsapp of bel ons op. Wij antwoorden doorgaans binnen een dag.
Onderaan deze pagina heeft u informatie over diverse onderwerpen over auto's. Deze informatie is samengesteld vanuit tal van bronnen om veelgestelde vragen te beantwoorden. Mocht u nog andere vragen hebben, bel ons dan.


De informatie hieronder is samengevoegd van andere bronnen en niet staat los van onze mening.


Vinden mensen flinke velgen op een Volvo V70 fraai?


Op deze vraag is moeilijk antwoord te geven. Wat voor de ene persoon mooi is kan een ander als lelijk ervaren. Wil je grotere velgen op je Volvo V70, dan zal dat vaak aantrekkelijker zijn dan de normale velgenmaat. Let er wel op dat je niet te grote velgen koopt. De velgen moeten passen bij de auto, dan vinden mensen het mooi. Koop je super kleine velgen voor een grote auto of super grote velgen voor een kleine auto, dan vinden de meeste mensen dat waarschijnlijk niet mooi. De normale velgen kunnen je een idee geven van welke velgenmaat passend en ook mooi is voor je Volvo V70. Als je voor grotere velgen gaat, ga dan twee inch boven de standaard maat zitten, dit geeft meestal een mooi resultaat. De velgen zullen zo vaak in verhouding met de auto goed passend zijn. Ga je meer dan 2 inch omhoog dan worden de velgen vaak te niet in verhouding gevonden. Veel mensen zullen velgen welke groter zijn dan de standaard maat mooi vinden. De banden worden iets minder breed, en vanaf de zijkant is er dus minder band te zien. Mensen zien liever een brede velg dan een stuk rubber, zo heeft een bredere velg vaak de voorkeur. Extreem grote velgen zien er echter weer niet passend uit. Ook verlaag je daarmee het rijgenot omdat de banden dan zo dun worden dat je elk hobbeltje in de weg meteen in je rug zult voelen tijdens het rijden. Grote velgen zijn dus mooi, maar ze moeten wel passend zijn met de auto. Wil je altijd goed zitten, schuif dan 2 inch omhoog.

Hoe kan je de grootte van een Volvo V70 velg bepalen?


Wil je zelf de velgmaat bepalen, vergeet dan niet dat de maat meer is dan enkel de doorsnee van de velg. Wil jij de exacte maat weten dan moet je op meerdere plekken meten, lees hier welke plekken je moet meten om te beslissen over de maat van de velg. Om te beginnen meet je de doorsnede, dit doe je door vanaf een willekeurig punt op de rand van de velg naar het punt tegenover dit punt te meten. Je kunt hiervoor de maat in cm meten, echter vaak gebruikt men inch in plaats van cm. Vrijwel elk meetlint heeft een zijde met een centimeter aanduiding en een zijde met een inch aanduiding. Je kunt er voor kiezen beide maten te noteren dan zit je altijd goed. Een tweede belangrijke maat is de steekmaat. De maat van de steek is de doorsnede van de steekcirkel. Om deze te bepalen kijk je naar de bouten van de Volvo V70 velg. Bedenk een cirkel welke precies door het midden van de bouten loopt en meet dan vanaf het midden van een bout tot aan het tegenovergestelde punt op de cirkel. Tel het aantal bouten, zijn dit er 5 en is je afstand 100 mm (10 centimeter) dan is je steekmaat 5x100. Dan zijn er nog de A maat dit is de maat in millimeter van de velg rand naar de andere velg rand, gezien vanaf de zijkant van de velg. En de B maat, deze meet je op vanaf de gaten van de bouten tot aan de rand van de velg aan de voorkant van de velg. Dit is een dieptemaat van de velg. Als laatst is er een ET maat, deze bereken je door de formule B - (A/2)=”.

Banden omwisselen op een Volvo V70 een verstandig idee?


Het verwisselen van de banden van achter naar voor doet men omdat de voorste banden eerder afslijten dan de achterste banden. Dit wordt veroorzaakt door de weerstand die de banden krijgen met de weg tijdens het rijden. De voorste banden sturen waardoor de weerstand meer is dan bij de achterste banden. De voorste banden slijten daarom meestal sneller dan de achterste banden. De banden zet men meestal om zodra ze zichtbaar versleten zijn om zo langere tijd gebruik te kunnen maken van de banden. De banden achter, vaak minder versleten, nemen de positie van de voorbanden over en zullen daar verder slijten terwijl de voorbanden achter minder slijten blijven. Of dit goed is? Het idee klinkt waarschijnlijk als een goed idee. De banden gaan langdurig mee, echter het is niet altijd slim dit te doen. Zodra de banden slijtage laten zien is het beter deze te vernieuwen. Het verplaatsen brengt het gevaar met zich mee dat men minder goed let op de slijtage van de banden achter bij de auto. Op het moment dat de banden voor (eerst achterwielen) versleten genoeg zijn dat het opvalt is de staat van de achterwielen vaak al dermate slecht dat het niet meer veilig is. Wij raden dan ook aan bij slijtage de banden gelijk te vervangen. Zijn alleen de voorste banden versleten vernieuw deze dan, als je achterbant achter klapt is dit minder gevaarlijk dan een klapband voor maar dit neemt niet weg dat het klappen van een auto band altijd grote gevaren met zich meebrengt.

Wat is het tunen van je Volvo V70? We vroegen het specialisten


Het tunen van de auto/motor houd in dat je de instellingen in de computer van de Volvo V70 aanpast. Het doel is het hoogst haalbare te bereiken om zo te zorgen dat de Volvo V70 sneller kan rijden. Dit heet chiptuning, het veranderen van de chip. Motor tuning is het veranderen van de motor van een auto om deze sneller te maken. Motor tuning is dus totaal wat anders dan chiptuning. Meestal maken mensen alleen maar gebruik van chiptuning en noemen ze dit soms onterecht motortuning. Aan de motor zelf verandert dan niets. Je kan het laten doen door een autogarage. Officieel moet de auto opnieuw gekeurd worden. De controle moet plaatsvinden bij het keuringsstation van de RDW in Lelystad en zal tussen de een paar honderden tot duizenden € kosten. De auto dient gekeurd te worden als een niet-Europese auto een vrij dure onderneming dus. Veel mensen doen dit niet en rijden dus in feite niet legaal rond. In Duitsland echter is het wel volledig legaal, wanneer je daar een Volvo V70 koopt die motor- of chiptuning heeft ondergaan en haal je deze auto dan naar Nederland dan is het legaal in de auto te rijden als de auto de check doorstaat. Deze keuring is echter minder uitgebreid dan de check voor van 'buiten-Europa' ingevoerde auto's en er is een aannemelijke kansdat de auto de check doorkomt.


Koppeling vervangen bij een Volvo V70


De koppeling verwisselen is een ingewikkeld karwei. Al helemaal als je geen kennis hebt (ervaring) met werken aan auto's is het aan te raden om dit niet zelf website te doen. Uiteraard kun je het ook zelf doen, maar het risico bestaat dat je fouten maakt welke niet goed zijn voor de Volvo V70. Wil je het toch zelf proberen, dan is het verstandig eerst een paar video's op de fabrikant hun site te bekijken over de montage en demontage van de koppeling van de Volvo V70. Het goed doorlezen van de handleiding is hierin erg nodig. Belangrijk is om te letten op de speling welke die de plaat kan hebben, deze dien je als er speling aanwezig is weg te nemen met behulp van speciale pinnen om te voorkomen dat de plaat schuin gaat zitten. Om de plek goed te kunnen bereiken waarvandaan je het koppelingselement kunt weghalen is een brug in de meeste gevallen noodzakelijk . Je kunt ook een schacht gebruiken. Met enkel krikken is het niet aan te raden aan deze klus te beginnen. Mede hierdoor is de keuze voor een dealer eigenlijk altijd het meest verstandig. Bij de dealer hebben ze alle apparatuur en is het personeel ervaren in het sleutelen aan auto's. Je Volvo V70 wil je natuurlijk in optimale staat houden en vervanging van de koppeling zal soms nodig zijn. Zodra je naar een monteur gaat vraag dan altijd een prijsopgave aan zodat je de prijs kan vergelijken bij verschillende bedrijven. Daarnaast is het handig heldere afspraken te maken over wat de autogarage mag doen aan de auto, sommige garages repareren ongevraagd meerdere onderdelen wat een onverwachte verrassing kan zijn bij het betalen. Wil je zeker zijn dat de garage goed en betrouwbaar is, kijk dan naar keurmerken en ervaringen van anderen of ga naar een Volvo dealer voor het verwisselen van de koppeling van jouw Volvo V70.


Report this page